Hengst Gallito
 
Gallito Pujedo is een opvallende verschijning, niet alleen door zijn valkkleur maar vooral door zijn dressuuraanleg en top instelling.

€ 200,-* per rietje**
*EXCLUSIEF BTW • **DIEPVRIESSPERMA

Advies: 3 rietjes per dekking

Bestel

Valkkleurige Lusitano hengst, getraind tot en met de Prix St George.
Top meewerkend karakter

Goedgekeurd: Lusitano stamboek (APSL) & Anglo European Studbook

Lusitano

2011

Valk

1.66m

BISCOITO

DAMASCO

MERCURIO
CIGANA
QUERIDA FORCADO
MILORDE
SEREIA NARCOTICO DAYAK
FILTRADA
CARINA  
 
Hengst Gallito

Opvallend

Gallito Pujedo is een opvallende verschijning, niet alleen door zijn valkkleur maar vooral door zijn dressuuraanleg en top instelling. De Lusitano-hengst liep in 2019 succesvol in de klasse ZZ-Licht dressuur. Binnenkort maakt Gallito zijn debuut in de Prix St George. Gallito beschikt over drie goede gangen. Hij heeft een heel mooi voorbeengebruik, draaft lichtvoetig met een hele mooie houding, kan goed sluiten en heeft in de verruimingen veel schoudervrijheid. Hij passageert en piaffeert met een hele goede techniek. De oefeningen voor het hoogste niveau in de sport gaan Gallito makkelijk af.

Bestel hier

Karakter

Gallito maakt hogere dressuur mogelijk voor een amateurruiter. Hij leert heel snel, is onvoorstelbaar makkelijk en zijn meewerkende karakter is ongeëvenaard. Hoewel Gallito momenteel wordt opgeleid voor de Prix St George-dressuur springt hij graag. Met een groep paarden het bos in, naar het strand en natuurlijke hindernissen springen, Gallito geniet er van. Hij is, zoals veel Lusitano’s ‘aan’ en ‘uit’ te zetten. Moet hij aan het werk, dan doet hij dat graag. Wil je zonder zadel aan een lange teugel het bos in, dan kan dat ook. En als je dan opeens alsnog een changementen-serie wil springen, kan dat ook nog. Een top meewerkend karakter.

Dekhengst Gallito onder het zadel

Fokkerij van dressuurpaarden

Lusitano’s zijn bekend om hun dressuuraanleg, het talent voor verzameling en passage-piaffe. In de sport zijn er veel Lusitano’s internationaal succesvol in de topsport. Het Portugese Lusitano-stamboek APSL staat op de WBFSH-stamboekenranking 2020 op de zesde plaats. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meerdere sportpaardenstamboeken in Europa Lusitano’s goedkeuren of erkennen. Er zijn initiatieven waarbij stamboeken veulens van Barokke merries en dressuurhengsten en veulens van Barokke hengsten en dressuurmerries registreren, stamboekpapieren en paspoorten uitgeven. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het KWPN en het AES. Gallito is met zijn langgelijnde model, zijn maat en goede manier van bewegen een hengst die uitstekend past om met moderne dressuurmerries te kruisen.

Bestel hier

Kleurvererving

Gallito’s genetische kleurcode AAEeNCr betekent dat hij een dominant ‘verander’ gen (AA) en een enkel ‘verdun’ gen (NCr) bij zich draagt. Daarmee heb je 50% kans op een palomino-kleurig veulen uit een vosmerrie, 50% kans op een valkkleurig veulen uit een zwarte of bruine merrie en 50% kans op smokey-black kleurig veulen uit een zwarte merrie. Hij is derde generatie valk en heeft zelf een prachtige gouden gloed op zijn vacht.

Gallito onder het zadel